Workshop haarhangen voor beginners

MovedByMatter werkt aan de nieuwe voorstelling Mystica en organiseert in kader van deze creatie een vierdaagse workshop haarhangen.

Van dinsdag 19 november t.e.m. vrijdag 22 november (telkens van 13u30 tot 18u30), leert Ingrid Esperanza jou de kneepjes van het vak.

Circusartiesten maar ook acteurs, zangers, performers, artiesten allerhande, yogi…. zijn welkom.
Belangrijkste is dat je gewoon bent fysiek actief te zijn in je dagdagelijkse leven.

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze vierdaagse workshop maak je kennis met de eeuwenoude kunstvorm haarhangen. Of je nu beginner bent of een ervaren beoefenaar, samen werk je aan het mobiliseren, versterken en stabiliseren van jouw lichaam zodat je op een gezonde manier de techniek van hair suspension kan toepassen. Deze workshop wordt gegeven in het Engels.

  • Uitgebreide inleiding: Krijg een theoretisch en praktisch inzicht in de ingewikkelde details van de haardracht die nodig is voor deze discipline. Leer het belang van uitlijning, kracht en mobiliteit.
  • Overzicht van posturale gezondheid: Verken de theoretische fundamenten van posturale gezondheid en begrijp de onderliggende systemen die betrokken zijn bij hangtechnieken.
  • Functionele oefeningen: Doe speciaal ontworpen oefeningen om je lichaam voor te bereiden. Versterk interne spieren en laat spanningen los, zodat je fysiek klaar bent voor de hair suspension practice.
  • Praktische hangsessies: Dompel jezelf onder in hands-on haarophanging sessies gericht op houding en emotioneel bewustzijn. Ontdek methodes om de hanging vrij van spanning te houden, waarbij ademhaling en vocalisatie worden gebruikt om de vloeiendheid van de beweging te verbeteren.

Voor wie?

Deze workshop is op maat gemaakt voor mensen die hun lichaamsbewustzijn willen vergroten en zich willen verdiepen in de fysieke en emotionele sensaties die deze eeuwenoude techniek oproept.

Voorwaarden

  • Je hebt lichaamsbewustzijn, toewijding en voorkennis van een of meerdere fysieke disciplines: (yoga, pilates, hedendaagse dans, luchttechnieken, gymnastiek, etc.)
  • Geen voorkennis van haarhangen nodig.
  • Lang haar op ten minste schouderlengte
  • Geen extreem gebleekt/beschadigd haar
  • De workshop is 4 dagen – wij zoeken deelnemers die zich de volledige 4 dagen kunnen engageren

Praktisch

Wanneer?

Dinsdag 19 november t.e.m. vrijdag 22 november van 13u30 tot 18u30.

Waar?

Provinciaal Domein Dommelhof, Pelt.
Er wordt accomodatie aangeboden tijdens de week van de workshop.

Inschrijven?

De kostprijs van deze workshop bedraagt 100 euro. Inschrijven doe je via deze link
Je ontvangt na inschrijving van ons een factuur, pas na betaling is jouw inschrijving afgerond. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!

Nog vragen of meer info nodig?

Voor vragen kunnen de deelnemers contact opnemen met ingridworkshops@gmail.com (inhoudelijk) of Eglantine@transparant.be (praktisch).