Biografie
Samuel Baidoo studeerde in 2018 af als danser aan de dansopleiding van het Koninklijk Conservatorium en behaalde in 2015 zijn Master in illustratie en grafisch ontwerp op Sint-Lucas Antwerpen. Samuel richte het multidisciplinaire gezelschap Hanafubuki op. In het verleden werkte hen onder andere voor Koen de Preter (YoYoGi), Maud Le Pladec (Grensgeval), Kopergietery Gent (De Laatste Eenhoorn), Agostina D’Alessandro (Das Selbst, Formless Mirror). Momenteel werkt hen als freelance danser voor Nat Gras (Heel-huids en wijtwee // nosotrosdos), Tuur Marinus (TH LNG GDBY) en Michiel Vandevelde (Dances of Death). Sinds 2 jaar jureert en/of begeleid hen mee de creaties van de studenten dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Momenteel onderzoek Samuel de virtuele- en gameruimte als safe space onder de noemer plum road tea dream. Bij Hanafubuki werkt hij aan een tweeluik Curiosum (werktitel) en Eiland (werktitel), beide projecten gaan in premiere in het seizoen 2022 – 2023.
Meer info
In residentie plum road tea dream
16.05.2022 – 27.05.2022
plum road tea dream is het ‘inner sanctum’ van Samuel Baidoo, opgebouwd in de online videogame Minecraft. Wat begon als casual gameplay voor het plezier tijdens de eerste COVID-19 lockdown veranderde gaandeweg in een manier om persoonlijke en wereldse gebeurtenissen een plaats te geven. Minecraft werd zo een intieme plek voor reflectie, heling en archivering door het te gebruiken als extensie van de gevoelswereld en het brein van de artiest. In het spel worden tempels, altaars, totems, monumenten gebouwd en dagboeken bijgehouden. In een later stadium wilt Samuel onderzoeken hoe plum road tea dream los te trekken van Minecraft en het te concipiëren als ervaring voor het publiek door het om te vormen tot een autonome videogame.
In residentie Winternights 2024
13.12.2024 – 14.12.2024
De negende editie van Winternights keert dit jaar terug naar de Lutherse Kerk en het Statenkwartier in Maastricht. Het festival biedt een kijkje achter de schermen van de podiumkunsten, met work-in-progress presentaties van de talenten van vandaag en de voorhoede van morgen. Deze ‘onaffe’ projecten worden gepresenteerd door vernieuwende, grensverleggende makers die zich niet laten vangen in traditionele disciplines. Denk aan choreografen, theatermakers, performers, componisten, filmmakers en beeldend kunstenaars die met gedurfde projecten nieuwe vormen verkennen en disciplines als performance, installatiekunst, dans en theater combineren.
Of je nu maker bent, enthousiasteling, collega, programmeur, student of partner – we nodigen je van harte uit om deel te nemen aan Winternights. Tijdens het festival presenteren twaalf geselecteerde makers onaf werk, dat zij willen toetsen, testen en onderzoeken, samen met jou. De Lutherse Kerk vormt wederom het kloppende hart van Winternights, waarbij verschillende ruimtes in en rond de kerk en het Statenkwartier getransformeerd worden tot ateliers, presentatieruimtes, laboratoria en dansvloeren.
Dit jaar dragen de volgende getalenteerde makers bij aan Winternights:
Samuel Baidoo, Princess Isatu Hassan Bangura, David Bergé, Rita Bifulco, Laura Dreyer, Ata Güner, Emi Kodama, Sofie Kramer, Salomé Mooij, Naomi Steijger, Barbara T’Jonck, Hüseyin Umaysiz
Naast het publieksprogramma biedt Winternights ochtendsessies waarin makers, geïnteresseerden en professionals elkaar kunnen ontmoeten en verdiepen. Deze sessies staan in het teken van uitwisseling en inspiratie: gesprekken, ideeën en fantasieën krijgen de ruimte om vrij en spontaan te groeien.